Flexibele en duurzame congres- vergader- en kantoorruimte

Het multifunctionele beurs- en congresgebouw van RAI Amsterdam het Amtrium is feestelijk geopend. Burgemeester van der Laan van Amsterdam verrichte de officiële opening. Het Amtrium is een derde generatie beursgebouw, waarin de beurs-, congres- en kantoorfunctie zijn verenigd. Bovendien heeft het gebouw twee restaurants en een bijzondere kas voor city farming. Voorafgaand aan de opening kreeg het Amtrium van DGBC, als eerste congresgebouw in Europa, het BREEAM-NL Excellent label. 

Het RAI-complex is ingericht om zo flexibel mogelijk alle mogelijke soorten evenementen te huisvesten. Dit zijn zowel evenementen die het hele complex beslaan als evenementen die een gedeelte van het gebouw gebruiken. Zeker in deze tijd is flexibiliteit van groot belang. Er is een groeiende behoefte aan locaties waar congresmogelijkheden gecombineerd kunnen worden met een beurs en/of een aantal vergaderzalen, voor break-out-sessies of bijvoorbeeld een productpresentatie.

Uiteraard heeft RAI Amsterdam met een centraal gelegen Auditorium en het Elicium al deze mogelijkheden ruimschoots in huis. In de noordzijde van het complex waar de grootste hal van RAI Amsterdam, hal 1 en de aangrenzende hal 4/5 bij uitstek geschikt zijn voor grote beurzen, zijn de congres- en vergaderfaciliteiten een waardevolle aanvulling.

Factsheet Amtrium

  

Duurzaam gebouwd

Om onze positie als duurzaam beurs- en congrescentrum te versterken, is bij de nieuwbouw gekozen om de meest duurzame technieken te gebruiken. Daarom is er ook gekozen te streven naar BREEAM-NL excellent niveau. Dit is het keurmerk voor duurzaamheid en wordt beheerd door de Dutch Green Building Council (DGBC). Dit houdt onder meer in dat er voor de verwarming en koeling van het gebouw zo veel mogelijk gebruik gemaakt wordt van natuurlijke middelen zoals bijvoorbeeld warmte- en koudeopslag (WKO) en zonnepanelen.

City Farming

Bijzonder aan het Amtrium is de verticale kas voor ‘city farming’. In het gebouw kunnen eigen gewassen worden geteeld voor gebruik in het bedrijfsrestaurant en (externe) kwaliteitsrestaurant. Bovendien dient de kas ook als luchtfilter, in combinatie met de Warmte-Koudeopslag van het gebouw. Het duurzaam materiaalgebruik, goede installaties en het clusteren van voorzieningen maken het Amtrium tot een voorbeeld van de nieuwe generatie congrescentra.

Ontwerp Amtrium 4 BREEAM-NL sterren

In december 2013 heeft het ontwerp van RAI Amtrium het 4 sterren BREEAM-NL Nieuwbouw Ontwerp  behaald en daarmee zijn wij het eerste congresgebouw dat voldoet aan deze criteria. BREEAM-NL Nieuwbouw Ontwerpcertificaat (Excellent) behaald. BREEAM-NL is in Nederland dé beoordelingsmethode die de duurzaamheidsprestatie van gebouwen bepaalt. Het is de eerste keer dat een congrescentrum in Nederland langs deze duurzame meetlat is gelegd.

THE ROAST ROOM

THE ROAST ROOM

THE ROAST ROOM is de unieke vleesbelevenis van Amsterdam. Omgeven door ambacht, open keukens met Beech ovens en het stoere maar klassieke interieur kunnen gasten genieten van de mooiste stukken vlees, burgers, vleeswaren en worsten uit eigen slagerij. THE ROAST ROOM bestaat uit THE ROAST BAR, het brasserie-style restaurant op de begane grond en de ROTISSERIE, het fine-dining restaurant op de eerste verdieping. Wilt u deze vleesbelevenis zelf ervaren? Reserveer​ hier uw tafel.

Amtrium restaurant

Een verdieping hoger dan THE ROAST ROOM is er in het Amtrium een extra multifunctioneel restaurant te vinden. Het Amtrium restaurant kan bijvoorbeeld dienen als publieksrestaurant tijdens uw evenement in het Amtrium. Met een groot terras is deze locatie ook uitstekend geschikt voor een borrel, ontvangst of feestje.
Amtrium Restaurant
RAI Amtrium