Covid update
COVID-19
vrijdag, 14 januari 2022

Update Covid-19 | milde versoepeling van maatregelen

Namens het nieuwe kabinet kondigden minister-president Mark Rutte en minister Ernst Kuipers in een persconferentie een aantal versoepelingen aan die per zaterdag 15 januari ingaan. 

De versoepelingen gelden met name voor de detailhandel, onderwijs en sport. Ten aanzien van evenementen in Nederland worden vooralsnog geen versoepelingen doorgevoerd. Dit betekent dat de volgende maatregelen tot in ieder geval dinsdag 25 januari blijven gelden:

Ten aanzien van evenementen in Nederland betekent dit dat geplaceerde bijeenkomsten, zoals congressen en theatervoorstellingen, en doorstroomactiviteiten, zoals beurzen en tentoonstellingen, niet zijn toegestaan. Dit geldt ook voor andersoortige evenementen zoals festivals. Horeca-activiteiten niet zijn toegestaan (m.u.v. afhaalfaciliteiten).

Andere relevante Covid-maatregelen, die in dezelfde periode in Nederland gelden, zijn:

  • De deuren van niet essentiële locaties, zoals restaurants, bars, bioscopen, musea, theaters en concertzalen, zijn gesloten. Bestellen en afhalen blijft mogelijk.
  • Essentiële winkels, zoals supermarkten en drogisterijen, blijven open tot 20.00 uur. Overige winkels mogen tot 17:00 uur open.
  • Het houden van anderhalve meter afstand blijft gelden, alsook het dragen van een mondkapje in winkels, het openbaar vervoer, in drukke openbare plaatsen zoals winkelstraten en op luchthavens.

RAI Amsterdam blijft open als XXL test en (booster) vaccinatielocatie van de GGD en voor de afname van tentamens voor scholen met beperkte capaciteit. 

Ontvang onze nieuwsbrief - rechtstreeks in uw inbox!