Evenementen

Introductie Coldwater Seafood 2023

donderdag, 5 mei 2022

's Werelds eerste toegewijde vakbeurs en conferentie voor de koudwater visserij maakt zijn debuut van 10 tot 12 oktober 2023 in RAI Amsterdam. Marktleiders, bedrijven, experts en afgevaardigden van over de hele wereld verwelkomen we in Amsterdam om elkaar te ontmoeten, kennis te delen en zaken te doen op een professionele en productieve manier. Deze spannende nieuwe gezamenlijke uitbreiding van de activiteiten is door RAI Amsterdam en Aqkva aangekondigd.

Coldwater Seafood 2023 is een gezamenlijk project van RAI Amsterdam en het gerenommeerde Noorse bedrijf Aqkva. “Ik ben zeer verheugd met deze samenwerking en het potentieel dat deze samenwerking biedt”, zegt RAI Amsterdam COO Maurits van der Sluis. “Samen combineren we meer dan 100 jaar ervaring van de RAI als evenementenorganisator in binnen- en buitenland met een doorgewinterde organisator van congressen binnen de kweek- en visserijsector. Voeg daarbij de toegewijde samenwerking van de lokale overheid van Amsterdam, het Nederlandse bedrijfsleven en de dienstverlenende sector en we hebben alle ingrediënten in huis om Coldwater Seafood 2023 tot een doorslaand succes te maken.”

Ook Vidar Onarheim, CEO van Aqkva, is verheugd de samenwerking aan te kondigen. "We zijn toegewijd aan het creëren van het best mogelijke platform voor het promoten, verhandelen en tentoonstellen van alle soorten zeevruchten, met een bijzondere focus op zeevruchten die langzaam worden gekweekt in de koude wateren van het noorden”, aldus Vidar Onarheim. “Het hebben van een deskundige partner als RAI Amsterdam biedt een extra garantie dat Coldwater Seafood de netwerkhaven bij uitstek zal worden voor de koudwater visserij industrie."

Internationale samenwerking
De noodzaak van internationale samenwerking is evident in een wereld die steeds meer afhankelijk wordt van zeevruchten. Aangezien de wereldbevolking groeit tot naar verwachting 9,7 miljard in 2050, is er beperkte extra productiecapaciteit beschikbaar van traditionele (landgebonden) landbouw. De toekomstige groei van de voedselproductie zal sterk leunen op allerlei soorten zeevruchten, die ook door consumenten als gezonder worden beschouwd. Zeevruchten uit koud water hebben de neiging langzamer en in schoner water te groeien, wat past bij de heersende trends en een product van hogere kwaliteit oplevert voor deze groeiende markt.

Over Coldwater Seafood
Coldwater Seafood is de nieuwe B2B-beurs die zich richt op koudwater zeedieren en -vruchten van hogere kwaliteit. Het zal exposanten aantrekken uit de belangrijkste visserij- en aquacultuursectoren in IJsland, de Faeröer, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Noorwegen, Zweden, Denemarken en Nederland. Van 10 t/m 12 oktober 2023 komt de voedingsmiddelenindustrie, met name uit Europa, Azië en de Verenigde Staten, samen in RAI Amsterdam. Kijk voor meer informatie op: https://coldwaterseafood.eu/