De Need to know betreft informatie die u als leverancier nodig heeft om voorspoedig uw product en of dienst te kunnen leveren bij RAI Amsterdam.

Diverse handelingen dienen ondernomen te worden alvorens u uw product kunt leveren of dienst kunt uitvoeren bij RAI Amsterdam. Hier vindt u welke van toepassing zijn gedurende de werkzaamheden.

Onderstaand vindt u de digitale formulieren, rechtstreekse links en contactpersonen om uw levering zo voorspoedig mogelijk te laten verlopen. Denk bijvoorbeeld aan het online registreren voor uw toegang tot RAI Amsterdam. Werkt u op hoogte of in technische ruimtes dan dient er te allen tijde een werkvergunning aangevraagd te worden. Weet wat u moet doen indien er een gevaarlijke situatie ontstaat tijdens het werk

Lees de Need to know zorgvuldig door om niks over het hoofd te zien.

Online registreren voor een toegangsbadge

Tijdens opbouw- en afbraakperiodes is RAI Amsterdam alleen toegankelijk met een geldige opbouw-en afbraakbadge. Iedereen die zich tijdens opbouw en afbraak van evenementen in de hallen begeeft, dient zich online te registreren.

Online registreren »

Heeft u nog geen inloggegevens? Neem dan contact op met de beursorganisatie.

Ga direct naar de online Service Portal van RAI Amsterdam

RAI Amsterdam werkt met een online meldingssysteem. Deze ‘Service Portal’ zorgt ervoor dat storingen, aanvragen en klachten efficiënter worden afgehandeld.

Goed klachtenmanagement is van essentieel belang. De RAI zoekt continu naar manieren om onze werkzaamheden te verbeteren. Voor onszelf, maar vooral voor de klant. Met een focus op operational excellence stellen we de kwaliteit van de klantrelatie centraal.

Diverse preferred suppliers van RAI Amsterdam werken met de RAI Service Portal. Bent u daar één van?

Log hier in »

Werkvergunning (niet evenement gebonden) aanvragen

Om uw en onze veiligheid te waarborgen is het belangrijk te weten wat er waar gebeurt in en om de RAI. Gevaarlijke of risicovolle werkzaamheden vereisen meer voorbereiding en aandacht. Om in kaart te brengen welke risico’s bepaalde werkzaamheden met zich meebrengen voor gezondheid, veiligheid en milieu is het belangrijk dat werkzaamheden aangemeld worden. Het gaat om werkzaamheden die in opdracht van RAI Amsterdam worden uitgevoerd.

Specifiek gaat het om werkzaamheden op of aan:

 • Het dak
 • Technische installaties
 • Besloten ruimten
 • Werken op hoogte

Doormiddel van een werkvergunning 'veilig werken' weten wij precies welke werkzaamheden waar en wanneer plaatsvinden. Het aanvragen van een werkvergunning is verplicht.

Aanvragen van een werkvergunning »

Koop of huur Persoonlijke Beschermingsmiddelen (PMB's)

Let tijdens de opbouw en afbraak op de rode lamp in de hal. Is de rode lamp aan? Dan is iedereen verplicht veiligheidsschoenen en een helm te dragen. De helm moet voldoen aan de EN397 norm en voorzien zijn van een CE-markering.

Indien u niet beschikt over persoonlijke beschermingsmiddelen, bestelt u de helmen en schoenen met het grootste gemak in de webwinkel. U kunt ze natuurlijk ook direct kopen in het RAI Hospitality Crew Centre.

Wij hopen dat u hier begrip voor heeft, deze veiligheidsregels zijn er immers om de veiligheid van uw en onze medewerkers te waarborgen.

Er zijn diverse opties:

 1. Een pakket kopen bestaande uit de helm en schoenen.
 2. Alleen de helm kopen
 3. Alleen de schoenen huren

Uw bestelling ligt vanaf de eerste opbouwdag voor u klaar bij RAI Hospitality Centre.

RAI Hospitality Centre bereikt u via: hospitalitycrewcentre@rai.nl

Online webshop »

Gevaarlijke stoffen?

Maakt u gebruik van gevaarlijke stoffen? Neem direct contact met ons op. Voor het aanbieden van gevaarlijke stoffen, waaronder ook emmers met latex, helium, verfkwasten, frituurolie etc. dient men contact op te nemen met onze interne partner voor afvalverwerking via 020 549 31 22.

Meld een brand, ongeluk of gevaarlijke situatie

Bent u getuige van een brand, ongeluk of gevaarlijke situatie? Neem direct contact op met 020 549 12 34. Geef direct de volgende gegevens door:

 • Meld wie u bent
 • Wat er gebeurd is
 • Waar het gebeurd is
 • Het aantal slachtoffers

Blijf bij het slachtoffer(s) en verleen, waar mogelijk, eerste hulp in afwachting van deskundig hulp.

Technische storing

Ondervindt u een technische storing? Alle meldingen, storingen en verzoeken op technisch gebied kunnen via meldpunt 1460 worden doorgegeven. Dit meldpunt is te bereiken via intern telefoonnummer 020 54914 60 of via planningtd@rai.nl

Catering tijdens uw werkzaamheden

Wij nemen u graag de verzorging van het eten en drinken uit handen, zowel tijdens de opbouw en afbraak van een evenement. Via de webshop zijn er cateringproducten te bestellen. Specifieke cateringwensen kunt u via de afdeling Exhibitor Services kenbaar maken. U kunt uw cateringbestelling plaatsen via exhibitorservices@rai.nl of u kunt telefonisch contact opnemen met Exhibitor Services, 020 549 19 28.