Op het gebied van logistieke dienstverlening werkt RAI Amsterdam nauw samen met haar inhouse logistiek partner DB Schenker.

 

Bij het organiseren van uw deelname aan een evenement komt veel kijken, waaronder ook de logistieke aspecten rondom uw stand. Hoe komen mijn spullen bij RAI Amsterdam en vervolgens op de stand? Waar mag en kan ik laden en lossen?

Aanlevertijden

Indien u goederen heeft laten verschepen naar RAI Amsterdam, komen deze terecht bij onze logistieke partner DB Schenker. Zij zijn op dat moment degenen die zich ontfermen over uw goederen en brengen deze naar uw stand. Aanlevertijden zijn afhankelijk per beurs. Uw goederen worden in overleg met de logistiek partner DB Schenker op de afgesproken tijd geleverd op uw stand.

logistiek

Routes

RAI Amsterdam ligt net naast snelweg A10. Hierdoor is RAI Amsterdam uitstekend bereikbaar per auto. Echter dit houdt ook in dat er rondom het gebouw veel verkeer is. Hierdoor is het niet altijd mogelijk voor vrachtverkeer om direct naar de speciale laad- en losterreinen te rijden.

Tijdens de drukke opbouw- en afbouwperiodes creëert RAI Amsterdam ‘bufferzones’ voor vrachtwagens. De verkeersregelaars regelen de beperkte ruimte op de werkterrassen. Zij roepen de vrachtwagens op uit de bufferzone wanneer er ruimte vrijkomt en zij zorgen ervoor dat trucks niet langer op de terrassen blijven dan nodig is. Bij deze service is een logistiek team betrokken om u te helpen met het laden en lossen van uw spullen met behulp van moderne hefapparatuur. Dit kunt u via exhibitor services reserveren.

Uitklaring/inklaring douane

Indien u te maken krijgt met douaneformaliteiten kunnen die door RAI Amsterdam worden gefaciliteerd door het gebruik van de douanelicentie en entrepot van DB Schenker. De verwerking van goederen in entrepot bij RAI Amsterdam neemt ongeveer een uur in beslag en goederen kunnen permanent of tijdelijk worden ingeklaard. Voor permanente inklaring zijn douanerechten en -belasting verschuldigd. Tijdelijke import is vrijgesteld van rechten en belasting bij gebruik van het entrepot van DB Schenker, onder de voorwaarde dat de goederen in entrepot opnieuw worden geëxporteerd.

Inklaring van lucht- en zeevracht kan ook worden geregeld in de haven van binnenkomst in Nederland: Schiphol of Rotterdam haven. Inklaring op het vliegveld neemt meestal vier tot zes uur in beslag, in de haven een of twee dagen.