Intern Assistent Food & Beverage Manager

In brief

Type
Internship

Department
Food & Beverage

Hours per week
32 - 40 hrs

Professional/intellectual level
Bachelor/master

Internship compensation
€ 500.00 p.m.

You support the F&B managers in coordinating the daily execution of the catering activities during events and you analyze existing processes to make the department more efficient.

This text is only available in Dutch

Ons aanbod


Wat je gaat doen

De afdeling Food & Beverage is verantwoordelijk voor alle catering gerelateerde werkzaamheden ten behoeve van bezoekers ten tijde van evenementen, beurzen, congressen, theaters en vergaderingen.
RAI Amsterdam beschikt over verschillende restaurants en een aantal mobiele punten die ten tijde van een evenement worden neergezet. Tevens wordt er tijdens grote evenementen veel onderaannemers ingezet die op de vloer worden ondersteuning krijgen van de afdeling F&B. Verder bestaan de werkzaamheden o.a. uit het uitvoeren van uitgeserveerde diners, het verzorgen van catering in zalen en de gasten op de vloer voorzien van catering.

  • Je ondersteunt de afdeling voor zo’n 70% administratief en 30% operationeel. Je verricht je werkzaamheden voornamelijk doordeweeks.
  • Je ondersteunt de F&B manager bij de dagelijkse gang van zaken, zoals het efficiënt laten verlopen van de dienstverlening, het coördineren van de geplande werkzaamheden en de behandeling van klachten en problemen. Je werkt nauw samen met de F&B manager en rapporteert aan hem/haar.
  • Je zorgt ervoor dat het serviceniveau van de onderaannemers continu op een hoog niveau is en volgens de HACCP richtlijnen te werk gaan.
  • Je signaleert problemen en lost deze op. Denk hierbij aan dreigende overschrijding van afgesproken budgetten of niet-toelaatbaar gedrag van gasten.
  • Je analyseert de efficiency van het dienstverlenende proces en draagt verbeterpunten aan.
  • Je levert een bijdrage aan het invullen van innovatieve restaurantconcepten. Denk hierbij aan het geven van instructies en aanwijzingen over het aankleden en functioneel inrichten van locaties, het voorbereiden en maken van mise en place.
  • Je krijgt steeds meer de rol van F&B manager naarmate je stage vordert.


Dit breng je mee

  • Je volgt een HBO opleiding in de richting van Hospitality Management.
  • Je bent op zoek naar een meewerkstage.
  • Je bent assertief en weet van aanpakken.
  • Je streeft naar kwaliteit en klanttevredenheid.
  • Je bent een teamplayer, gericht op kwaliteit en je hebt een dienstverlenende houding.
  • Je hebt een goede beheersing van de Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk.
  • Je hebt geen bezwaar om wanneer nodig op onregelmatige tijden en in het weekend te werken.


Dit kan je van ons verwachten

  • Een unieke en inspirerende stageomgeving bij de grootste evenementenlocatie van Nederland!
  • Een stagevergoeding van € 500,- en 2 vrije dagen per maand (op basis van 40 uur).
  • Gebruik van Laptop en mobiele telefoon.
  • Na je stage nog geen genoeg gekregen van de RAI? Er zijn doorgroeimogelijkheden!
  • Een enthousiast, collegiaal en betrokken team.
  • Ervaren begeleiding tijdens je stage.
  • Ruimte voor eigen ideeën en creativiteit en vrijheid en eigen verantwoordelijkheden binnen je stage.
  • Bouwen van een breed netwerk!