Account Manager

In brief

Type
Permanent

Discipline
Clients

Department
Organiser Services

Hours per week
32 - 40 hrs

Professional/intellectual level
Bachelor/master

Salary indication (gross)
between € 3,762.00 and € 5,693.00 p.m.

Ensures customer retention through relationship management, upselling and generating the highest possible margin. Ensures a smooth completion of the commercial process by linking the customer's wishes to the internal organization through the Event Process within the RAI.

This text is only available in Dutch

Ons aanbod


Wat je gaat doen

De werkzaamheden worden uitgevoerd binnen de business unit Clients. Binnen deze is Organiser Services verantwoordelijk voor het commercieel traject van verkoop, upselling en relatiebeheer vanaf de contract overdracht vanuit Business Development. De primaire focus is gericht op externe organisatoren (Accounts) met als doel een optimale klantrelatie en het realiseren van maximale marge. Accounts kunnen zowel nieuwe-, als periodiek terugkerende klanten betreffen en variëren van minder complexe bijeenkomsten met een vast draaiboek tot evenementen met grote impact en een hoog afbreukrisico.
Het team Organiser Services bestaat uit Account managers, Account executives en verscheidene Product managers en Product executives. De executive rol focust zich op het zelfstandig bedienen van de kleinere accounts en het ondersteunen van de manager in de grotere accounts.

De Account Manager is eindverantwoordelijk voor de optimale invulling van de klantwens van de organiser, de relatie met de organiser en voorzitter van de Eventtafel binnen het Eventproces. Daarnaast is de Account manager eindverantwoordelijk voor het RAI resultaat (=marge) van het evenement.
In het optimaliseren van de klantwens wordt rekening gehouden met marktontwikkelingen en strategische RAI pijlers als duurzaamheid en new business ontwikkelingen.

De Account manager participeert in business unit gerelateerde of RAI-brede projecten.


Dit breng je mee

Voor de functie van Account manager is het belangrijk dat jij resultaatgericht bent en een commerciële drive hebt. Je bent van nature service- en klantgericht, kan je goed staande houden onder druk en je bent uiteraard sociaal vaardig.

  • HBO werk- en denkniveau;
  • Meerjarige ervaring in een commerciële omgeving;
  • Aantoonbare kennis van het specialisme;
  • Mondelinge en schriftelijke vaardigheid in de Nederlandse en Engelse taal;
  • Projectmanagement ervaring.


Dit kan je van ons verwachten

  • De salarisschaal (schaal 10) van deze functie ligt tussen de € 3.762,00 en € 5.693,00 per maand.
  • Een functie van 32/40 uur per week. Flexibele werktijden en –plekken, standplaats RAI Amsterdam (in de huidige situatie werken we veelal thuis).
  • Uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden zoals 25 vakantiedagen met maar liefst 13 ADV dagen en een goede pensioenregeling.
  • Vrijheid en verantwoordelijkheid in je rol.
  • Mobiele telefoon en een laptop.