Terug in de tijd bij AutoRAI klassiek

Onder de ruim 500 auto’s op AutoRAI 2015 zijn in een aparte hal bijna 100 ‘oudjes’ te zien, verzameld onder de noemer AutoRAI Klassiek. De door een onafhankelijke commissie samengestelde collectie laat auto’s zien die de afgelopen decennia het straatbeeld hebben bepaald, maar ook auto’s die indertijd de status van exclusief of innovatief hadden. De meeste auto’s zijn privébezit van trotse eigenaren. De AutoRAI duurt nog tot en met zondag 26 april.

Trip down memory lane
De opzet van AutoRAI Klassiek is zo gekozen dat de auto’s volgens decennia gesorteerd staan. Een 1900-1940 plein, en pleinen voor auto’s uit de jaren ’50, ’60, ’70, ’80 en ’90 zorgen voor een ‘trip down memory lane’. Ook is er een Rijkspolitie plein, het Louwman Museum en tenslotte een plein met bijzonder auto’s.

Onafhankelijke commissie
Onder de leiding van een onafhankelijke commissie, met daarin Ton Lohman (auteur/journalist), Wim Oude Weernink (autojournalist) en John Pronker (bestuurslid FEHAC) is het aanbod van AutoRAI Klassiek samengesteld.  Vele auto’s passeerden de revue, en uiteindelijk is een gevarieerd aanbod tot stand gekomen van de Pioniers Automobiel Club (PAC), de Historische Auto Ren Club (HARC), Rijkspolitieauto verzamelaar Chris Kruizinga, het Louwman Museum, auto-importeurs, FEHAC en vele particulieren.

Genieten
Bert de Boer van de Federatie Historische Automobiel en Motorfiets Clubs (FEHAC) is verheugd:  “Met alle perikelen rondom kwesties als MRB, milieuzones, opheffen slopen in eigen beheer en meer zou men bijna vergeten dat klassieke voertuigen vooral mobiel erfgoed zijn, waarvan het waard is, het te behouden, te beschermen en van te genieten. En met de AutoRAI halverwege zien we dat de vele bezoekers met volle teugen genieten”.

Connect with us

Latest Photography

View all photos »

Latest Video

View all videos »