Rematec draagt bij aan documentaire GANZ: How I lost my beetle

Rematec draagt bij aan documentaire GANZ: How I lost my beetle

  • February 09, 2020
  • RAI Amsterdam
  • News Amsterdam Video

In het voorjaar van 2017 was industrieel ontwerper en journalist Paul Schilperoord met een interview te horen op de radio. Hij vertelde dat hij experts zocht die hem konden helpen het zeldzame eerste model van de Volkswagen Beetle in originele staat te herstellen. De Beetle is ontworpen door Joodse ingenieur Josef Ganz, begin jaren ‘30.

Josef Ganz is, volgens Paul Schilperoord, een vergeten genie die grote impact heeft gehad op de geschiedenis van de auto en Volkswagen Kever. Paul haalde de auto naar Rematec 2017 en zocht daar hulp bij remanufacturing-experts. Via Rematec News is er voor de beurs een campagne gestart die het bijzonder verhaal achter de auto vertelt(toch?) gevolgd door een activatiecampagne om de remanufacturingindustrie te enthousiasmeren. Via het magazine en alle online kanalen werden de bezoekers en exposanten voorbereid op de vraag die Paul had over bepaalde onderdelen van de Beetle die hij niet meer kon vinden. Op de beursvloer van de RAI heeft het beursteam van Rematec het voertuig een prominente plek gegeven in het InnovationLAB en op de wanden het verhaal nogmaals verteld.

Het doel van Paul was om de auto in 2019 te presenteren. Ook werd Paul gevolgd door een cameraploeg voor een documentaire. De filmproductie heeft uiteindelijk zes jaar geduurd. Dit jaar hebben ze het verhaal over Josef Ganz richting de Rematec-community 2,5 jaar later weer opgepakt. 4 februari 2020 was de gehele film te zien op NPO2.

Bekijk de documentaire »

Connect with us

Latest Photography

View all photos »

Latest Video

View all videos »