Donation Room ISE 2020 en Huishoudbeurs 2020 groot maatschappelijk succes

Op Valentijnsdag sloot RAI Amsterdam het evenement ISE 2020 (11-14 februari) af met een geslaagde Donation Room. Zo liet ISE - naast mooie herinneringen van een indrukwekkende beurs die hier jaren heeft plaatsgevonden - ook heel veel bruikbare materialen en producten achter voor diverse maatschappelijke initiatieven in de regio Amsterdam.

Ook bezoekers, exposanten, diverse leveranciers (o.a. CSU, BEELEN, DBSCHENKER, HESTEX, SCHREUDER), collega's en aanwezigen bij de afbraak droegen op de laatste dag van de Huishoudbeurs 2020 (22 februari – 1 maart) hun steentje bij aan een succesvolle Donation Room. Het donatie programma verbond daardoor niet alleen een maatschappelijke vraag met een groot aanbod van overgebleven materialen producten na de beurs, maar ook diverse werelden.

De maatschappelijke impact van beide Donation Room’s was groot. Weer konden wij een groot aantal maatschappelijke initiatieven in de regio Amsterdam tegemoet komen in hun behoefte. Als bijkomend voordeel hebben we ook kunnen voorkomen dat waardevolle items na de evenementen bij het afval terecht kwamen.

"De RAI weet ons iedere Donation Room weer te verbazen! Zo aten we de maandag na de Huishoudbeurs met 50 buurtbewoners bij onze burenmaaltijd Buurzaam Koken/Eten een menu dat bijna geheel uit gedoneerde ingrediënten bestond. Andere gedoneerde materialen vinden via ons een weg naar buurtbewoners die weinig te besteden hebben. Zo krijgen spullen die anders worden weggegooid een dankbare nieuwe bestemming." Wouter, Puur Zuid.

"Dankzij de donaties vanuit de Huishoudbeurs, hebben we veel mensen blij kunnen maken met een pakket voedingsmiddelen en kunnen we binnenkort een beautydag organiseren. Hier zijn wij heel erg blij mee en dankbaar voor!", aldus Yvonne van Lambalgen, Kapitein van het Leger des Heils Goodwillcentra Amsterdam.

Resultaat ISE Donation Room
De ISE Donation Room was het vijfde Donation Room experiment op rij. Zonder de hulp van vrijwilligers van initiatieven als Puur Zuid, Buurtgebouw HdK, Dorcas en Stichting Sina was deze vijfde Donation Room niet zo’n groot succes geweest. De gedoneerde items varieerden van voedingsmiddelen, boekenkasten, een televisiescherm, paraplu’s, pennen en planten tot meubels en schoonmaakmiddelen. We konden deze doneren aan Stichting Sina, Puur Zuid, buurtgebouw HdK, zorginstelling Vivium Torendael, Het Leger des Heils Bij Bosshardt, Dorcas, De Regenboog Groep. Ook haalde een buurjongetje 120 linnen tasje op voor een sportdag op school.

Resultaat Huishoudbeurs
Met de Huishoudbeurs was de zesde Donation Room een feit. Het donatieteam bestond uit vrijwilligers van het Leger des Heils, Puur Zuid en tien studenten van het ROC. Zij verzamelden voedingsmiddelen, boeken, (verkleed-)kleding, spelletjes, verzorgingsartikelen, schoonmaakproducten en zelfs een koelkast en drie tafels voor diverse maatschappelijke initiatieven. We leverden hiermee een bijdrage aan de buurtcentra en de cliënten van het Leger des Heils, bezoekerslocaties van Puur Zuid, de Voedselbank Amsterdam, de Regenboog Groep en zorginstelling Vivium Torendael.

Connect with us

Latest Photography

View all photos »

Latest Video

View all videos »