Buurtinformatie IBC en ADE

Beste bewoners, ondernemers en andere geïnteresseerden in de buurt van de RAI,

Graag informeer ik u over twee grote evenementen die plaatsvinden in de RAI en mogelijk impact hebben in de buurten rondom de RAI.  

IBC 
Volgende week vindt de grootste media-, entertainment- en technologiebeurs ter wereld, de International Broadcasting Convention (IBC) plaats in de RAI. Vernieuwers uit de hele industrie komen samen om zaken te doen, met elkaar in discussie te gaan en om de nieuwste snufjes en ontwikkelingen te tonen en te aanschouwen. De IBC bestaat uit een conferentie én een beurs en vindt sinds 1992 al in de RAI plaats. Door het grootse aanbod van meer dan 400 internationale sprekers en 1.700 exposanten is de IBC de grootste broadcastshow van Europa. Elk jaar bezoeken bijna 55.000 bezoekers uit meer dan 150 landen dit evenement. IBC 2019 vindt plaats van vrijdag 13 september tot en met dinsdag 17 september 2019. 

Opbouw en afbouw
De opbouw vindt plaats van donderdag 5 tot en met vrijdag 13 september en de afbouw is van tot dinsdag 17 september tot en met zaterdag 21 september 2019. Voor twee momenten gedurende deze periode is een nachtvergunning/ontheffing aangevraagd. Het gaat om de nacht van 12 op 13 september en de nacht van 17 op 18 september. Hoewel er in de nacht gewerkt wordt, zien we erop toe dat er geen onnodige overlast zal zijn.  

Paviljoens
Vanwege de grootte van dit evenement zijn er twee paviljoens geplaatst: een paviljoen van bijna 9.000 m2 op het plein voor de RAI en een paviljoen van 1.650 m2 op het plein achter het Elicium.De paviljoens worden na afloop van de afbouw van de IBC weer afgebroken. Uiterlijk vrijdag 4 oktober is het RAI – terrein weer leeg. 

Fietsroute
Om de veiligheid van fietsers en bezoekers te waarborgen, is de fietsroute naar en van het Beatrixpark afgesloten van donderdag 5 september tot en met vrijdag 20 september 2019. De fietsroute is geopend van 23.00 – 7.00 uur. 

Verkeersregelaars
Tijdens de opbouw en afbouw zorgen onze verkeersregelaars ervoor dat het aan- en afrijdend (vracht)verkeer in goede banen wordt geleid. Bovenop de bezetting van voorgaande jaren worden extra coördinatoren ingezet om het vrachtverkeer en taxiverkeer in goede banen te leiden.

Taxi verkeer 
Bezoekers worden erop geattendeerd zoveel mogelijk met het openbaar vervoer te reizen. Voor taxiverkeer hebben wij de volgende maatregelen genomen. Iedere taxichauffeur mag bezoekers afzetten bij de RAI. TCA mag ook bezoekers ophalen vanaf het RAI-terrein. De taxichauffeurs rijden in en uit via de P9 aan de Wielingenstraat. Er worden extra verkeersregelaars en coördinatoren van TCA ingezet om het in- en uitrijden van taxi's soepel te laten verlopen. 

Wilt u ook eens een kijkje nemen bij IBC? Dan bent u van harte welkom voor de rondleiding op maandag 16 september om 17.00 uur. We verzamelen bij entree D. U kunt zich aanmelden via corcom@rai.nl.

Ervaart u toch overlast tijdens IBC? U kunt ons bereiken via e-mail op buren@rai.nl of via het speciale burentelefoonnummer 06-543 92 845. U kunt ook een app- of smsbericht sturen. 

Amsterdam Dance Event 2019
Het Amsterdam Dance Event is een muziekconferentie, festival en het wereldwijde ontmoetingspunt voor de creatieve industrie gericht op elektronische muziek en vindt sinds 1995 jaarlijks in oktober plaats in Amsterdam. ADE bestond in 2018 uit meer dan 1000 evenementen op ruim 200 locaties. Bij ons vinden dit ook ook weer twee evenementen plaats.

Op vrijdag 18 oktober wordt vanaf 22.00 uur ’s avonds tot 06.00 uur ’s ochtends het dance-event ‘Martin Garrix en TIKTAK ADE’ gehouden. Daarnaast vindt op zaterdag 19 oktober Martin Garrix ADE All Ages plaats van 17.00 uur tot 22.00 uur. De organisatie is in handen van 4PM Entertainment en E&A Events. 

Vergunning
De vergunning is verstrekt door Stadsdeel Zuid. In samenspraak met 4PM Entertainment, E&A Events, RAI Amsterdam, Politie Amsterdam-Amstelland, Brandweer, Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied en het stadsdeel zijn afspraken gemaakt om het evenement goed te laten verlopen. 

Om de klachten over eventueel geluidoverlast tijdens het evenement te beperken, wordt effectief ingegrepen als de geluidnormen worden overschreden. Ook zal zowel bij het binnenkomen, als bij het verlaten van het evenement worden toegezien op een goede dosering van bezoekersstromen.

Schoonmaak
Na afloop van beide dance events vinden er schoonmaakrondes plaats in en rond de portieken van de Europaboulevard, maar ook in het gebied van de RAI tot aan station RAI. Ook wordt er een beveiliger ingezet bij het plantsoen aan de Europaboulevard om overlast en afval te voorkomen. 

Ervaart u toch overlast tijdens het Amsterdam Dance Event?  
Dan kunt u een melding doen bij de gemeente Amsterdam via www.amsterdam.nl/contact of bellen naar 14 020. Dit nummer is 24 uur per dag bereikbaar. Bij de vermelding wordt er gevraagd naar uw naam, postcode en huisnummer om enerzijds gedurende het evenement metingen in de buurt te kunnen verrichten en anderzijds de klachten op te nemen in het evaluatierapport.  

U kunt ook contact opnemen met de RAI via buren@rai.nl of via het speciale burentelefoonnummer 06-543 92 845. U kunt ook een app- of smsbericht sturen.
 
Laatste nieuws
Alle actuele maatregelen, een druktekalender en het laatste nieuws staan overzichtelijk bij elkaar op de buurtpagina van de RAI. Heeft u suggesties voor andere onderwerpen? Dan horen wij dat graag.  

RAI Beraad
Elke twee maanden is er een overleg tussen de RAI, gemeente en de buurt; het RAI Beraad. Mocht u hier meer over willen weten, dan kunt u contact opnemen met Boukje Witten, Omgevingsmanager Dienst Zuidas via b.witten@amsterdam.nl

De volgende brief wordt half november verspreid met een toelichting op grote evenementen die komen gaan. Als u deze brief vanaf nu digitaal wilt ontvangen, stuurt u dan een e-mail naar corcom@rai.nl. Ook als u zich wilt abonneren op maandelijkse digitale buurtnieuwsbrief met het laatste nieuws en gratis toegangskaartjes. 

Ik vertrouw erop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Met vriendelijke groet,

Paul Riemens 
CEO RAI Amsterdam

 

Connect with us

Latest Photography

View all photos »

Latest Video

View all videos »