Buurtbewoners bij de RAI in actie op curlingtoernooi

Amsterdam Zuid begeeft zich dit weekend tijdens Het Amsterdamse Winterparadijs in RAI Amsterdam op glad ijs. Buurtbewoners doen mee aan een curlingtoernooi dat speciaal voor hen wordt georganiseerd.

Het is voor het eerst dat tijdens Het Amsterdamse Winterparadijs een activiteit enkel voor de omwonenden wordt gehouden. Daarmee wil de RAI laten zien dat het een duidelijke buurtfunctie heeft. “Een plek waar waardevolle ontmoetingen ontstaan”, aldus een woordvoerster.

Animo
Op de uitnodiging zijn veel reacties gekomen. Zelfs nog meer dan verwacht; aldus de RAI. In totaal hebben zich 150 buren aangemeld. Zij vormen 25 teams. Tussen 12.00 en 16.00 uur gaan zij de strijd met elkaar aan. Het bewijst volgens de RAI dat curling - een soort jeu de boules met zware stenen op het ijs - ook in Amsterdam-Zuid aanslaat.
Om de feestvreugde te vergroten wordt aan teams gevraagd een gadget mee te nemen en om zich te verkleden. Het best curlende team wint de RAI- Buren Curling wisseltrofee 2019. Tijdens het curlingtoernooi treedt rapper Lil’ Kleine op. Buurtbewoners kunnen dat optreden, dat om 15.00 uur begint, bezoeken.

Het Amsterdamse Winterparadijs
Het Amsterdamse Winterparadijs duurt van 21 december tot en met 5 januari en vindt voor de derde keer plaats, zowel binnen als op het voorplein van de RAI. Met 3.400 vierkante meter aan ijs is dit het grootste schaats- en ijsevenement van Europa. Zowel overdag als ’s avonds zijn er verscheidene activiteiten. Zo kunnen bezoekers op een binnen- en buitenbaan schaatsen, ijsracen of op echte sneeuw van de tubebaan af glijden. Ook is er een mega reuzenrad

Connect with us

Latest Photography

View all photos »

Latest Video

View all videos »