Amsterdam Security 2017 dicht het gat tussen IT en fysieke beveiliging

Cybersecurity integreert steeds meer met bestaande fysieke beveiliging. Dat werd duidelijk tijdens Amsterdam Security van 31 oktober tot en met 2 november 2017 in RAI Amsterdam. Het aandeel bezoekers met een IT-achtergrond steeg van 5 procent in 2015 naar 14% dit jaar. Ook het aandeel bezoekers met een directiefunctie steeg fors: van 20% in 2015 naar 54% in 2017. “Het laat zien dat we met Amsterdam Security een goede nieuwe weg in zijn geslagen, gericht op de toekomst”, stelt beursmanager Nynke Lipsius.

RAI Amsterdam was de afgelopen dagen hoogstwaarschijnlijk de best beveiligde plek in Nederland. Amsterdam Security trok met ruim 140 exposanten en partners 6.000 bezoekers in drie dagen. “Het concept is toekomstbestendig neergezet waarbij we een verschuiving richting ICT zien binnen de markt”, aldus Lipsius.

‘Bridging the gap between IT and Physical Security’ was het thema van Amsterdam Security Convention. Op een uiterst vernieuwende en interactieve manier – door middel van scenario based programming – werd met het publiek een open discussie gevoerd. Een speciaal voor de Amsterdam Security Convention geproduceerde film, met daarin drie beangstigende scenario’s, confronteerde deelnemers met de gevolgen van een cyberaanval op een distributiebedrijf. Keynote-speakers, waaronder Melanie Rieback (Radically Open Security), Inge Philips (Deloitte Cyber Risk), Lotte de Bruijn (ICT Nederland) en Marcel Saarloos (HP/TAPA) gingen vervolgens in op waar het in dit soort gevallen vaak mis gaat. De menselijke factor is vaak een zwakke schakel in de beveiliging, zo bleek keer op keer.

Ondanks de hoge kwaliteit van de keynotes ziet Lipsius ruimte voor verdere groei van Amsterdam Security Convention. “Onze partners geven aan dat ze erg tevreden zijn met de kwaliteit van de (inter)nationale bezoekers. Samen met de partners starten we dit jaar nog met het ontwikkelen van de editie in 2018.”

Op de gelijktijdig gehouden Amsterdam Security Expo, voorheen Safety Security Amsterdam (SSA) en de belangrijkste vakbeurs op het gebied van beveiliging en (brand)veiligheid, ontving exposant PG Security Systems, in drie dagen “honderden” bestaande en nieuwe klanten. CEO Peter Gatowinas: “Amsterdam Security is dé plek waar wij kunnen laten zien dat we veel meer zijn dan een groothandel in beveiligingsoplossingen.” De beurshal was opgedeeld in een Public Safety Plein, een Cyber Security Dome, een Secure Smart Buildings Plein en een Fire Protection Area. Op de eerste beursdag werden in 5 categorieën Innovation Awards uitgereikt aan Aras Security, RoutIT, Acal BFi, Smart Service Solutions en Telepage.

Connect with us

Latest Photography

View all photos »

Latest Video

View all videos »