Staat u op het punt een evenement in RAI Amsterdam bij te wonen? Dan is het goed om te weten welke voorwaarden er gelden in tijden van corona. De algemene regels en richtlijnen ten aanzien van uw bezoek vind u op deze pagina. Bekijk ook de website van het evenement die u gaat bezoeken voor eventuele aanpassingen of aanvullingen.

 

Belangrijkste regels in het kort

Bezoekt u een evenement in de RAI, dan dient u zich te registreren. Hiermee verkrijgt u een toegangsbewijs voor het evenement. Om toegang te krijgen tot het evenement heeft u ook een geldig coronatoegangsbewijs en geldige identiteitskaart nodig om toegang. Hiervoor gebruiken we het EU Digital Covid Certificate (DCC). Dit digitale certificaat krijgt u als u negatief getest bent, volledig gevaccineerd bent of aantoonbaar bent genezen van Covid-19.

Het DCC wordt in Nederland getoond via de CoronaCheck-app. Een geldige papieren versie wordt ook geaccepteerd. Dit geldt ook voor bezoekers uit landen buiten de Europa die doorgaans niet over een DCC beschikken. Bij de entree worden tevens vijf gezondheidsvragen gesteld. Als u deze allemaal negatief kunt beantwoorden, dan kunt u veilig naar binnen.

Om ieders veiligheid te garanderen, worden feestelijke bijeenkomsten zoals exposantenborrels en happy hours afgelast. Exposanten mogen op hun stand wel een drankje schenken mits deze zittend genuttigd worden.

Een andere grote aanpassing is de sluitingstijd. De beurs moet om 18:00 dicht zijn.

De horecagelegenheden van en bij de RAI blijven ook open tot 17:45 of 19:45 als ze volledig afgesloten zijn vanaf de beursvloer. Wel zijn de vaste zitplaatsen weer ingevoerd voor restaurants en cateringterrassen.  

De stappen om toegang te krijgen tot evenementen in de RAI staan uitgebreid beschreven in ons toegangsbeleid. Klik hiervoor op het beeld. Hieronder vindt u een lijst met veel gestelde vragen.

 

We verheugen ons op uw komst!