Coronavirus en RAI Amsterdam

Als RAI Amsterdam volgen we de regels en richtlijnen op van de Nederlandse overheid om op een veilige manier evenementen te kunnen organiseren en faciliteren. Hier leest u meer over de mogelijkheden en beperkingen op dit gebied.

Sinds 23 november is de anderhalve-meter-regel weer verplicht door de overheid. Deze geldt voor alle publieke binnenruimten maar is niet nodig als er gewerkt wordt met een coronatoegangsbewijs. RAI Amsterdam werkt voor alle bijeenkomsten met een coronatoegangsbewijs.

Conform de regels die nu gelden voor evenementen in Nederland, werkt RAI Amsterdam met een coronatoegangsbewijs om toegang te krijgen tot een evenement. Hiervoor gebruiken we het EU Digital Covid Certificate (DCC). Dit digitale certificaat krijgt u als u negatief getest bent, volledig gevaccineerd bent of aantoonbaar bent genezen van Covid-19. Dit DCC wordt in Nederland getoond via de CoronaCheck-app. Een geldige papieren versie wordt ook geaccepteerd. Dit geldt ook voor bezoekers uit landen buiten de Europa die doorgaans niet over een DCC beschikken.

In de huidige situatie gelden twee soorten evenementen: met 'doorstroom', zoals bij beurzen en met vaste zitplaats (geplaceerd), zoals bij congressen.

 

Verder kunt u hieronder doorklikken naar pagina's die concrete en praktische informatie bevatten voor verschillende doelgroepen, voor het organiseren van, exposeren op en het bezoeken van een evenement.

Geldig bewijs op papier wordt ook geaccepteerd (in combinatie met een ID check). Een vaccinatieregistratiekaart (bedoeld voor eigen administratie) en het gele boekje zijn geen geldige papieren. Voor doorstroomactiviteiten geldt dat een coronatoegangsbewijs alléén verplicht is als er ook nevenactiviteiten plaatsvinden waarvoor deze nodig is. Denk bijvoorbeeld aan catering/horeca en geplaceerde onderdelen zoals bij een congres.

 

Nieuwsartikelen over COVID-19