Nieuwsflits

Per 1 januari 2017 is het nieuwe RAI Business Centre geopend.

Het aanvragen van een opdracht
1. Vraag de plattegrond op bij
cadoffice@rai.nl voor de actuele PDF documenten in het juiste formaat;
2. Open via deze link 
de opdracht bon;
3. Vul deze opdracht bon zo volledig mogelijk in en controleer de PDF(‘s) goed;
4. Mail de PDF(‘s) en de opdracht bon naar:
businesscentre-RAI@canon-bs.nl
5. De print(s) kunnen standaard 2 dagen na de aanvraag worden afgehaald in het Business Centre. Bij een spoedopdracht zal dit op afspraak worden ingepland;
6. De betaling geschiedt via PIN of creditcard bij het afhalen van de bestelling. De kosten worden door het RAI Business Centre rechtstreeks gefactureerd.

Waar is het RAI Business Centre te vinden?
Locatie RAI: Passage (verdieping -1), Elicium
Tel.: +31(0)20 549 1602
@:
businesscentre-RAI@canon-bs.nl

 

Nieuwe halnummers

Als gewaardeerde relatie van RAI Amsterdam informeren wij u graag over de gedeeltelijk nieuwe nummering van het RAI-complex die per 1 augustus 2016 plaatsvindt. Deze nieuwe nummering kan impact hebben op uw bedrijfsvoering!

Met de bouw van een multifunctioneel parkeergebouw voor 1.000 auto’s, werkt RAI Amsterdam hard aan een optimale configuratie van het RAI Convention Centre. Het multifunctionele aspect ligt specifiek besloten in de dubbele hoogte van de eerste etage van het parkeergebouw. Door deze etage uit te voeren in een hoogte van 6m30, kan deze eerste etage ook worden ingezet als extra beursruimte van 2.500 m2. Daarmee creëren we feitelijk een nieuwe hal.

Door het ‘inbouwen’ van het nieuwe gebouw in het bestaande complex, zijn wij genoodzaakt om de nummering van de hallen en parkeerfaciliteiten deels aan te passen. Zo behouden we een logische indeling van het complex voor onze klanten en gasten. Daarnaast maken wij van de gelegenheid gebruik om ook de eerste verdieping van het Elicium en de begane grond van het Amtrium onderdeel te maken van de halnummering.

Dit betekent dat per 1 augustus 2016 de nieuwe nummering van toepassing is op de hallen en parkeerfaciliteiten van RAI Amsterdam. U kunt deze nieuwe nummering hier vinden.

Wat betekent dit voor u?
Wij zorgen dat onze systemen en bewegwijzering zijn aangepast en dat onze klanten geïnformeerd zijn. Aan u het verzoek om uw medewerkers te informeren en uw systemen en communicatie aan te passen.

Wij realiseren ons dat deze verandering impact heeft, maar zijn er van overtuigd dat de vernieuwde opzet bijdraagt aan het succesvol faciliteren van grote, meerdaagse internationale evenementen in RAI Amsterdam.

 

Diverse preferred suppliers steunen fietsteam RAI voor AMREF Flying Doctors

Al meer dan tien jaar ondersteunen Amsterdam RAI en haar medewerkers AMREF Flying Doctors. In oktober 2015 zal voor de vijfde keer de sponsor fietstocht voor AMREF Flying Doctors plaatsvinden; ‘de Kenya Classic’. Namens de RAI zullen tien medewerkers deelnemen, onder andere gesteund door Mansveld Expotech, ACS Audiovisual, Arti’70, De Boer Tenten, Number 1, Bidvest Deli XL, MTD en Hestex.

Tijdens de Kenya Classic leggen tachtig deelnemers in 6 fietsdagen bijna 400 kilometer af over een zwaar parcours in het harde klimaat van ruraal Noord-Tanzania. De deelnemers brengen in de maanden voor het event minimaal 5.000 euro per persoon bijeen voor het werk van AMREF Flying Doctors.

Preferred Suppliers
Het RAI-fietsteam is heeft diverse sponsoren, Mansveld Expotech, ACS Audiovisual, Arti’70, De Boer Tenten, Number 1, Bidvest Deli XL, MTD en Hestex. Alle sponsoren zijn preferred suppliers van Amsterdam RAI. Mede dankzij hun fantastische bijdrage aan de Kenya Classic kunnen de RAI fietsers met eigen ogen zien waarom het zo belangrijk is om AMREF Flying Doctors en haar projecten in Afrika te ondersteunen.

Kenya Classic
De Kenya Classic vindt plaats van 10 – 17 oktober 2015. In Kenya krijgen de fietsers de kans om projecten van AMREF te bezoeken en om zo te zien waar het sponsorgeld terecht komt.
Jacqueline Lampe, directeur van AMREF Flying Doctors: ‘We hebben veel vertrouwen in de Kenya Classic. Niet alleen omdat dit direct financiële bijdragen oplevert voor ons werk, maar ook omdat deze groep fietsers van heel dichtbij kan ervaren wat onze projecten in Afrika voor de Afrikanen zelf betekenen. De Kenya Classic is een heel bijzondere manier om ons werk zichtbaar en nog transparanter te maken.’

 

 


 

 

Opening RAI Amtrium en lancering van nieuwe huisstijl

Op 2 juni is officieel het Amtrium geopend. De opening van het nieuwe gebouw gaat gepaard met de lancering van de nieuwe huisstijl. Het is een herkenbare huisstijl gebaseerd op ons oer-logo, die sinds de jaren ’60 trots en iconisch pronkt op het signaal.

 

 


 

 

nhow RAI Amsterdam wordt het grootste hotel van de benelux

Hans Bakker heeft samen met Klaas de Boer, directeur Zuidas, gemeente Amsterdam tijdens een persevent in de ballroom van het Elicium de winnaar van de tender voor het RAI hotel bekend gemaakt. Gekozen is voor NH Hotel Group met hun vernieuwende concept nhow. Het hotel wordt ontwikkeld door COD en is ontworpen door OMA, het bureau opgericht door Rem Koolhaas. Het start van de bouw staat gepland voor 2016. In 2018 moet het hotel klaar zijn. Met 650 kamers, 91 meter hoog, 25 verdiepingen en 4 sterrenlabel wordt nhow RAI Amsterdam  het grootste hotel van de Benelux. Voor ons wordt een langgekoesterde wens nu realiteit. “Het RAI hotel geeft invulling aan onze ambitie om een zogeheten ´headquarter´ hotel te realiseren op het RAI-terrein. Dit hotel wordt de uitvalsbasis voor organisatoren, exposanten en bezoekers van grote, meerdaagse internationale evenementen. Dankzij het iconische ontwerp van OMA en de 24-uursbeleving die nhow RAI Amsterdam  toevoegt aan het RAI-complex, wordt RAI Amsterdam als locatie nog aantrekkelijker. Hierdoor zijn wij in staat om onze concurrentiepositie op de internationale beurzen en congresmarkt te versterken en zo onze spin off richting de stad Amsterdam verder te vergroten.; aldus Hans Bakker in het persbericht.”

 


 

 

Europa Boulevard op 1 Mei afgesloten wegens demonstratie FNV

Op 1 Mei, de dag van de arbeid, vindt er een demonstratie plaats georganiseerd door de FNV. Het RAI complex is een verzamellocatie waar vandaan de menigte vertrekt om 11:50 richting het Martin Luther Kingpark (8000 pax). Tussen 11:50 en 12:45 uur wordt de gehele Europa Boulevard afgesloten voor al het verkeer.

 


 

 

Kleine veranderingen met grote gevolgen

De kleine verandering betreft een vernieuwing in het bestelproces. Exposanten plaatsen bestellingen in de webshop van RAI en kon zelf creatieve combinaties invullen welke niet altijd te herleiden zijn naar het bijbehorende standnummer. Het EBMS team en Exhibitor Services hebben hiervoor een oplossing gevonden waardoor vanaf heden in elke (nieuw aangelegde) order het standnummer op de juist manier in de order staat.

 


 

 

www.rai.nl  nu ook in het Chinees

Internationalisering is een van de strategiepijlers van de RAI. De strategie zorgt ervoor dat RAI zich richt op internationale exposanten en organisers. Met de komst van de Chinese website worden grenzen verlegd en bieden wij de Chinese bezoeker een extra welkom. De Chinese versie is geen exacte kopie van onze huidige website. Content is gebaseerd op interesse van de doelgroep.

 


 

 

Noord-Zuidlijn

De schuttingen zijn geplaatst op het Europaplein, dit blijft tot en met 2016 het bouwterrein van de Noord/Zuidlijn.