Veelgestelde vragen


Toon / verberg alle antwoorden
Welke evenementen vinden er plaats in de RAI?​
Klik hier voor het evenementenoverzicht van Amsterdam RAI
Hoe kom ik met het openbaar vervoer bij de RAI​?
Per tram en bus
Iedere tien minuten onderhoudt tram 4 van Amsterdam een dienst tussen het centrum van Amsterdam, Amsterdam CS, en de RAI (halte Europaplein). Vanaf NS-station Amsterdam Amstel kunt u de RAI het beste bereiken via metrolijn 51 of bus 65. Metrolijn 51 heeft tevens verbinding met Amsterdam Centraal Station. Vanaf Amsterdam Sloterdijk kunt u de RAI het beste bereiken via sneltram 50.
 
Per trein
NS-station Amsterdam RAI ligt op 300 meter van de RAI en heeft regelmatig verbinding met station Amsterdam-Duivendrecht, station Amsterdam-Amstel en station Schiphol, die zijn aangesloten op het internationale intercitynet. Gebruik NS Reisplanner
 
Per vliegtuig
U reist met de auto, trein, taxi of bus binnen 15 minuten van Schiphol Airport naar Amsterdam RAI. Op de internetsite Schiphol.nl vindt u ondermeer een overzicht van actuele vluchtinformatie, aansluitend vervoer naar de RAI en zakelijke faciliteiten op de luchthaven.
Hoe kom ik met de auto het makkelijkst bij de RAI?​
Direct bij het naderen van Amsterdam via de autosnelweg A1 (Amersfoort/ Amsterdam), A2 (Utrecht/Amsterdam) of A4 (Den Haag/ Amsterdam) is op de ringweg de RAI aangegeven op de ANWB-borden. Amsterdam RAI ligt direct aan de ringweg (afslag 9). Vanaf de afslag is de route naar de parkeergarages aangegeven.
​Waar kan ik parkeren?
​ Amsterdam RAI beschikt over ruime parkeerfaciliteiten in en om de RAI. Bij grote publieksevenementen is de capaciteit niet altijd toereikend en worden ook verder afgelegen terreinen gebruikt. Voor het vervoer van en naar de RAI worden gratis en frequent rijdende pendelbussen ingezet. U wordt verwezen naar deze terreinen via bebording op de openbare weg en/of politie. Bezoekers van publieksevenementen wordt geadviseerd om gebruik te maken van het openbaar vervoer. NS Station Amsterdam RAI ligt op een loopafstand van ongeveer vijf minuten.
Wat is de maximale doorrijhoogte van de RAI parkeergarages?
​ De maximale doorrijhoogte in de RAI parkeergarages is 1,90 meter. ​
Beschikt de RAI over parkeerplaatsen voor invaliden?​
​ Jazeker. Mensen die in het bezit zijn van een officiële invalidenkaart kunnen parkeren op speciale parkeerplekken. Deze plekken bevinden zich dicht bij de uitgang naar het complex.​
Wat kost een parkeerkaart bij de RAI?​
​ Een parkeerkaart van een dag of dagdeel kost € 17,00.​ Tijdens grote publieksevenementen kost een kaart €20,-
Hoe vind ik mijn weg buiten de RAI?​
​ Rondom de RAI staan palen met bewegwijzeringborden. De borden aan deze palen zijn er in twee verschillende kleuren:
 
Rode borden: Deze geven locaties in en om de RAI aan zoals ingangen, het RAI Theater en de parkeergarages maar er wordt bijvoorbeeld ook verwezen naar het Openbaar Vervoer.
 
Witte borden: Deze geven de lopende evenementen aan en verwijzen naar desbetreffende ingang. ​
Hoe vind ik mijn weg in de RAI?​
​ In de RAI hangen 700 beeldschermen, het zogenaamde RAILive! systeem.Op deze beeldschermen worden hallen, zalen en evenementen weergegeven maar ook hoe laat het is en waar in de RAI u zich bevindt.

Tevens hangen op strategische plekken in de RAI plattegronden met een duidelijke legenda.
Kan ik in de RAI een rolstoel lenen?​
​ Tijdens grote publieksevenementen is het mogelijk om een rolstoel in bruikleen te krijgen. Reservering vooraf is noodzakelijk. Dat kan via volgend mailadres: frontoffice@rai.nl
Ik wil iets organiseren in de RAI, kan dat?​
​ Wilt u meer weten over de verhuurmogelijkheden van het RAI Tentoonstellings- en congrescentrum? Onze afdeling Business Development geeft u graag een overzicht van de verhuur mogelijkheden.

U kunt contact met hen opnemen via raimarketing@rai.nl of 020 - 549 1722. ​
Mag mijn hond mee naar de RAI?
Blindengeleidehonden zijn altijd welkom in Amsterdam RAI. Op eigen beurzen van de RAI zijn honden toegestaan mits ze zijn aangelijnd.

Onze eigen beurzen zijn:
 • AutoRAI
 • HISWA
 • FietsVAK
 • Fleet Expo
 • Horecava
 • Huishoudbeurs
 • Marine Equipment Trade Show (METS)
 • Negenmaandenbeurs
 • Safety Security Amsterdam (SSA)
 • Building Holland
 • ISSA/INTERCLEAN Amsterdam
 • ReMaTec
 • Intertraffic Amsterdam
 • Aquatech Amsterdam
 • BedrijfsautoRAI
Voor het hondenbeleid van overige beurzen kunt u contact opnemen met corcom@rai.nl
​Ik wil kaarten kopen voor een theatervoorstelling, beurs of evenement. Wat zijn de mogelijkheden?
​ Voor online kaartverkoop voor voorstellingen in het RAI Theater kunt u klikken op onderstaande link. U kunt kiezen voor betaling met creditcard of met een bankpas. Ook kunt u kaarten aan de kassa kopen.

ticketservice

Kaarten voor beurzen zijn online te koop op de website van de betreffende beurs of direct aan de kassa. ​
Kan ik korting krijgen op kaarten?​

Voor eventuele acties kunt u onze maandelijkse E-newsletter in de gaten houden. Om u te abonneren op de E-newsletter, klik hier​

Kan de RAI mij helpen bij het vinden van een hotel?​
​ Amsterdam RAI Hotel & Travel Service is u graag behulpzaam bij het vinden van hotelaccommodatie. Klik hier voor uitgebreide info. Het is tevens mogelijk online hotelaccommodatie te reserveren.​
Zijn er in Amsterdam RAI pinautomaten aanwezig?​
​ Er zijn in Amsterdam RAI pinautomaten van de ABN AmroBank en de ING Bank aanwezig. Informeer bij de informatiebalies in de diverse entrees naar de exacte locaties waar geld kan worden opgenomen.​
Kan ik een kluisje huren tijdens een bezoek?​
​ In Amsterdam RAI zijn geen kluisjes aanwezig. Wel kunt u gebruik maken van onze garderobe.
Ik ben iets vergeten/kwijtgeraakt tijdens mijn bezoek aan Amsterdam RAI. Waar kan ik terecht?​
U kunt hiervoor contact opnemen met het algemene nummer van Amsterdam RAI,  020 549 12 12, en vragen of uw verloren voorwerp gevonden is. U kunt ook het formulier "verloren voorwerpen" invullen op deze website, u wordt dan zsm bericht of uw verloren voorwerp gevonden is.
Mag er in Amsterdam RAI gerookt worden?​
​ Nee, in navolging van de Europese tabakswet is ook Amsterdam RAI per 1 juli 2008 rookvrij. Het rookverbod geldt in alle RAI-gebouwen, inclusief cateringlocaties en parkeergarages. Ook tijdens op- en afbouw is roken binnen niet meer toegestaan! Voor rokers zijn buiten speciale rooklocaties gecreëerd voor exposanten en bezoekers.

Wij wijzen u erop dat de overheid boetes oplegt aan personen en organisaties die zich niet aan de wet houden. Amsterdam RAI is bij overtredingen dus strafbaar en zal boetes waar mogelijk doorbelasten aan organisaties of individuen. Om dit zo veel als mogelijk te voorkomen, zullen wij rokers actief attenderen op het rookbeleid. Daarnaast rekenen wij op uw medewerking! ​
Ik wil werken bij de RAI, kan dat?​
​ Amsterdam RAI heeft regelmatig vacatures voor uiteenlopende functies. Meer info over openstaande vacatures via de volgende link.
​Waar staan de letters RAI voor?
​ De letters RAI staan voor Rijwiel en Automobiel Industrie. ​
Hoe lang bestaat de RAI al?​
​ Het huidige Amsterdamse RAI-complex aan de Zuidas is in 1961 geopend. Voor die tijd zetelde de RAI gedurende veertig jaar in een gebouw aan de Ferdinand Bolstraat in Amsterdam (de 'Oude RAI').

In de beginjaren tot 1922 beschikte de RAI niet over een eigen expositiecentrum, maar werd het roemruchte nu niet meer bestaande Amsterdamse Paleis voor Volksvlijt gebruikt. De allereerste RAI tentoonstelling werd daar in 1895 georganiseerd. De RAI Vereniging die deze beurs organiseerde, werd opgericht in 1893.​